Hvor mye varme trenger jeg?

Hvor mange watt? Hvor mange ovner? Her får du svaret.

Hvor stor ovn trenger du?
Størrelsen på ovnen er avhengig av hvor godt isolert huset er, men som regel er 60W per kvadratmeter et godt utgangspunkt. Det vil si at en ovn på 600W er godt nok for et rom på 10 kvadratmeter. Det er bedre med for stor enn for liten ovn, den bruker uansett ikke mer strøm enn nødvendig. 

Slik finner du riktig ovn: 
Mål opp rommet og regn ut hvor stor effekt du trenger ved å regne ut 60W x m2. Deretter velger du en ovns størrelse som minimum dekker behovet. Jo større ovnen er, jo raskere klarer den å heve temperaturen etter senking.

Hvor mange ovner er det gunstig å ha i samme rom?
Det kommer an på rommet. Flere ovner kan gi bedre varmefordeling enn bare én. Som en tommelfingerregel bør det være én ovn under hvert vindu, for å hindre kaldras. 

Skift ut gamle ovner 

En av de enkleste og billigste måtene å spare strøm på er å bytte ut eldre panelovner med nye. Da får du et tryggere hjemmemiljø samtidig som du sparer penger. Moderne panelovner er nemlig både sikrere og mer energieffektive enn eldre modeller. 

Nye ovner er utstyrt med en funksjon som kobler ut strømmen til ovnen hvis den blir for varm, for eksempel hvis den blir tildekket. Nye ovner har også gjennomgående lavere overflatetemperatur, slik at det er mindre fare for å brenne seg hvis man kommer i berøring med ovnene. Det gir trygghet både for liten og stor.

I tillegg er det stor forskjell på energieffektiviteten. Eldre ovner har ofte trinninnstilling som må stilles inn manuelt, og de som har termostat, har gammel teknologi som er unøyaktig og reagerer langsommere. Det gir først full utkobling når det er blitt betydelig varmere i rommet, og resultatet blir ubehagelig varme, i tillegg til unødvendig høyt energiforbruk.

Nyere ovner er bedre til å holde jevn temperatur, og gir dermed bedre komfort og lavere energiforbruk. En ny ovn med nøyaktig termostat reagerer raskt på temperatursvingninger, og utnytter varme fra for eksempel solinnstråling. 

Våre merkevarer

Motta vårt nyhetsbrev

Tlf.: 74 82 91 00 Epost: email@glendimplex.no Glen Dimplex Nordic AS Havnegata 24, Postboks 16, 7502 Stjørdal